Aanmelden
Pro juventus

Aanmelden bij Pro Juventus

Voor een correcte aanmelding hebben wij zowel uw persoonlijke aanmelding als de verwijzing van een verwijzer nodig. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@projuventus.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adres, postcode en woonplaats
  • Telefoon en e-mail
  • Voorkeur de locatie Kampen (volwassenen), Wezep (jeugd) of Wijhe (jeugd en volwassenen).

Voor behandeling van zowel kinderen als volwassenen geldt een wachttijd. Neemt u gerust contact op met één van onze aanmeldcoördinatoren als u vragen heeft of advies nodig heeft.

Pro Juventus maakt gebruik van de algemene leveringsvoorwaarden van GGZ Nederland. Deze vindt u op de website van GGZ Nederland. Daarnaast gelden nog enkele bijzondere leveringsvoorwaarden van Pro Juventus zelf, SPECIFIEKE VOORWAARDEN Pro Juventus.

Aanmelden voor Kind & Jeugd

Wanneer er sprake is van gedragsklachten of wanneer een kind somber of angstig is, is de huisarts meestal het eerste aanspreekpunt. Ook kunt u laagdrempelig advies vragen en begeleiding krijgen van uw ‘lokale toegang’ zoals uw sociaal wijkteam of het centrum voor jeugd en gezin. Indien uw huisarts, de lokale toegang of een andere verwijzer denkt dat uw kind baat kan hebben bij behandeling bij de GGZ dan zal hij of zij een verwijzing volgens de lokale regels van de jeugdregio afgeven. Meestal gebeurt dit volledig elektronisch. Als ouders bent u vrij om met een verwijzing te gaan naar de zorginstelling van uw keuze.

Pro Juventus werkt voor 3 verschillende regio’s. Cliënten uit de regio’s Midden IJssel en Noord Veluwe kunnen terecht bij onze vestiging in Wezep. Woont u in de regio IJsselland dan heeft u de keuze tussen Kampen of Wijhe. Kijk hier als u wilt weten tot welke regio u behoort en of hoe lang de wachttijden zijn.

Woont u niet binnen één van de genoemde regio’s en wilt u toch aanmelden bij Pro Juventus, neem dan contact op met het sociaal wijkteam of het centrum Jeugd en Gezin van uw eigen gemeente.

De aanmelding

Wanneer een kind bij ons wordt aangemeld dan kijken we eerst of Pro Juventus de juiste behandeling kan bieden die aansluit bij de hulpvraag (triage). Vervolgens vragen wij u binnen ca. twee weken een aantal vragenlijsten in te vullen. De informatie uit deze vragenlijsten hebben wij nodig om de hulpvraag aan de juiste behandelaar te kunnen koppelen en te voldoen aan alle eisen van de jeugdregio’s. Wij maken u er graag op attent dat het toestemmingsformulier door beide ouders met gezag moet worden ondertekend. Heeft u hulp nodig bij dit hele aanmeldproces? Onze cliëntondersteuner helpt u graag verder! U kunt een afspraak maken via het aanmeldbureau of via ons contactformulier.

Als uw kind is aangemeld

Wanneer alle noodzakelijke formulieren en het toestemmingsformulier bij ons binnen zijn, plannen wij een intakegesprek voor u. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de klachten, op uw hulpvraag en de informatie uit de diverse vragenlijsten die u heeft ingevuld.

Aanmelden voor Jong Volwassenen

Verwijzing van de huisarts of medisch specialist

In de periode tussen 17 en 25 jaar maak je als jongvolwassene grote veranderingen door. Je bent aan het zoeken naar wie je bent en wat jouw plek is in de samenleving. Je denkt misschien na welk werk bij je past of je denkt na over op jezelf wonen. In deze periode kan de relatie met je ouders veranderen, of krijg je misschien zelf een relatie. Hoewel onzekerheden er bij horen in deze fase van je leven, kunnen de problemen je boven het hoofd groeien. Hulp van vrienden en familie is niet altijd genoeg om er uit te komen.

Als jongvolwassene ben je vrij om met je verwijzing te gaan naar de zorginstelling van jouw keuze. Pro Juventus heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is dus een ongecontracteerde zorgverlener. Je zorgverzekering vergoedt niet in alle gevallen de kosten van je behandeling. Dat is afhankelijk van je polistype. Heb je een restitutiepolis, dan wordt je behandeling volledig vergoed. Met een naturapolis is dat 75%. Bij een budgetpolis die minder dan 75% van de kosten vergoedt, kun je niet bij Pro Juventus terecht voor een behandeling.

Mocht je vragen hebben over de vergoeding van de behandeling bij Pro Juventus in relatie tot jouw zorgverzekering voor 2019, dan kun je contact met ons opnemen, bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dit is van maandag tot en met donderdag van 8.30-9.30 uur en van 16.00-17.00 uur op telefoonnummer 06-83131251. Daarnaast kunt je jouw vragen ook stellen via de mail: zorgverzekering2019@projuventus.nl.

De aanmelding

Voor een correcte aanmelding hebben wij zowel jouw persoonlijke aanmelding als de verwijzing van een verwijzer nodig. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@projuventus.nl. Wanneer je je hebt aangemeld bij Pro Juventus, kijken we eerst of Pro Juventus de juiste behandeling kan bieden die aansluit bij de hulpvraag (triage). Vervolgens vragen we je een aantal vragenlijsten in te vullen. De informatie uit deze vragenlijsten hebben wij nodig om de hulpvraag aan de juiste behandelaar te kunnen koppelen en te voldoen aan alle eisen van de jeugdregio’s en/of zorgverzekeraar. Heb je hulp nodig bij dit hele aanmeldproces? Onze cliëntondersteuner helpt je graag verder! Je kunt een afspraak maken via het aanmeldbureau of via ons contactformulier.

Na de aanmelding

Wanneer alle noodzakelijke formulieren bij ons binnen zijn, plannen we voor jou een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de klachten, op jouw hulpvraag en op de informatie uit de vragenlijsten die je hebt ingevuld.

Aanmelden voor Volwassenen

Wanneer er sprake is van psychische klachten is de huisarts meestal het eerste aanspreekpunt. In sommige gevallen kan de praktijkondersteuner van de huisarts u helpen de hulpvraag scherp te krijgen en/of kortdurende begeleiding bieden. Indien uw huisarts vindt dat behandeling bij de basis of gespecialiseerde ggz nodig is dan zal de huisarts u doorverwijzen naar de GGZ. Meestal gebeurt dit volledig elektronisch. U bent vrij om met een verwijzing te gaan naar de zorginstelling van uw keuze.

Pro Juventus heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is dus een ongecontracteerde zorgverlener. Uw zorgverzekering vergoedt niet in alle gevallen de kosten van uw behandeling. Dat is afhankelijk van uw polistype. Heeft u een restitutiepolis, dan wordt de behandeling volledig vergoed. Met een naturapolis is dat 75%. Bij een budgetpolis die minder dan 75% van de kosten vergoedt, kunt u niet bij Pro Juventus terecht voor een behandeling.

Mocht u vragen hebben over de vergoeding van uw behandeling bij Pro Juventus in relatie tot uw verzekering  voor 2019, dan kunt u contact met ons opnemen, bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur. Dit is van maandag tot en met donderdag van 8.30-9.30 uur en van 16.00-17.00 uur op telefoonnummer 06-83131251. Daarnaast kunt u uw vragen ook stellen via de mail: zorgverzekering2019@projuventus.nl.

Aanmelden 

Voor een correcte aanmelding hebben wij zowel uw persoonlijke aanmelding als de verwijzing van een verwijzer nodig. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@projuventus.nl. Wanneer u zich heeft aangemeld bij Pro Juventus kijken wij eerst of Pro Juventus de juiste behandeling kan bieden die aansluit bij de hulpvraag (triage). Vervolgens vragen wij u een aantal vragenlijsten in te vullen. De informatie uit deze vragenlijsten hebben wij nodig om de hulpvraag aan de juiste behandelaar te kunnen koppelen en om te voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraar. Heeft u hulp nodig bij dit hele aanmeldproces? Onze cliëntondersteuner helpt u graag verder! Je kunt een afspraak maken via het aanmeldbureau of via ons contactformulier.

Na de aanmelding

Wanneer alle noodzakelijke formulieren bij ons binnen zijn, plannen wij een intakegesprek voor u. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de klachten, op uw hulpvraag en op de informatie uit de vragenlijsten die u heeft ingevuld.